Häng på Egalia

Vem är Egalia till för?

Egalia är fritidshänget för dig som är, eller tror att du kanske kan vara HBTQ+.

HBTQ står för Homosexuell, Bisexuell, Transsexuell och Queer. Plustecknet (+) står för mycket mer, som asexuell, pansexuell, olika icke-binära identiteter och andra sexualiteter. Egalia är din plats att ställa alla frågor om HBTQ, eller slippa frågor om det. Här är HBTQ+ normen och du behöver aldrig känna dig ifrågasatt.
Hit kan du komma från att du fyllt 13 år tills du fyller 20 år. Varje kväll har vi samling, en aktivitet och fika. Allt är alltid gratis på Egalia, det enda du behöver ta med är dig själv.

Hitta hit

Egalia håller till på Alsnögatan 7, i RFSL Stockholms lokaler på Södermalm! Enklaste sättet att ta sig hit är med buss.
De närmaste hållplatserna är Danvikstull, Londonviadukten och Mandelparken.

Från Danvikstull
Danvikstull är den närmaste stationen. Följ den sluttande gångvägen i bussens riktning. När sluttningen är slut, ta höger. Ta sedan första gångvägen till vänster efter ca 50 meter. Sedan vänster igen efter ca 20 meter. Följ gångvägen ca 100 meter till entrén som ligger till vänster.

Från Londonviadukten
Följ gångvägen i bussens riktning. Fortsätt rakt fram ca 150 meter genom tunneln. Ta till höger efter tunneln. Följ gångvägen ca 100 meter till entrén som ligger till vänster.

Från Mandelparken
Följ Tegelviksgatan i bussens motsatta riktning ca 100 meter. Ta sedan första gatan till höger in på Alsnögatan som efter ca 80 meter svänger till vänster. Ta vänster efter svängen och följ gången ca 50 meter till entrén som ligger till höger.

Tips på vilka bussar du kan ta hittar du på RFSL Stockholm hemsida!

Är det första gången på Egalia? Det kanske känns lite pirrigt? Ingen fara, om du inte vill gå upp själv kan en ledare komma ut och möta dig! Hör av dig till oss så bestämmer vi tid och plats.

Samling

Varje Egaliagång har vi en samling som brukar vara mellan 15-20 minuter. Under samlingen har vi en namnrunda där alla får säga 4 saker: vad de heter eller vill kallas för, ålder, pronomen (exempel hen, hon, han) och antalet gånger de varit på Egalia. 

Fika

Vi har alltid fika på Egalia och alla som vill får hjälpa till att ordna. All mat är vegetarisk för att det är miljövänligast, funkar för de flesta och bäst för våra vänner djuren. Fikat är alltid kostnadsfritt.

Pyssel

På Egalia finns det pyssel i mängder. Flera fulla hyllor med skojiga pärlor, tyger, papper och massa mer. Vi tycker att pyssel är bra för att det är kreativt och det är något att göra medan man pratar om sådant som är roligt och viktigt.